Loading the content...
Navigation

Forsythia interm. ‘Lynwood’

< Retour

produits connexes

Quick View

Forsythia interm. ‘Spectabilis’

CONTENT co. 3l.

Forsythia x intermedia 'Spectabilis, deze reeds uit 1908 daterende soort van het Chinees klokje heeft een vaasvormige en licht treurende vorm, hij bloeit rijkelijk met heldergele tot diepgele bloemen op het naakte hout in de maand maart en april. De bladeren zijn smal en ovaal van vorm, en bovenaan getand. Deze Forsythia is na meer dan honder jaar nog steeds een van de populairste soorten, hij houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren.

Quick View

Forsythia interm. ‘Minigold’

CONTENT co. 3l.

Forsythia x intermedia ‘Minigold’, deze dwergsoort van het Chinees klokje heeft een zeer compacte en breed gespreide vorm, hij bloeit rijkelijk met goudgele bloemen op het naakte hout in de maand maart en april. De bladeren zijn geelbont en ovaal van vorm. Deze mini Forsythia houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren.

Quick View

Forsythia ‘Maree d’Or’ (R)(‘Courtasol’PBR)

CONTENT co. 3l.

Forsythia 'Maree d'or'(R)('Courtasol'PBR), deze dwergsoort is een sport van 'Spring Glory', dit chineesklokje heeft een zeer compacte en breed gespreide vorm, hij bloeit rijkelijk met citroengele bloemen op het naakte hout in de maand februari en maart. De bladeren zijn lichtgroen en ovaal van vorm. Deze mini Forsythia houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren.

Quick View

Forsythia interm. Golden Times

CONTENT co. 3l.

De Forsythia intermedia ‘Golden Times’ is een cultivar van het Chineesklokje. Deze struik kan ongeveer 2 meter hoog worden en is geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Plant de struik als solitaire blikvanger of als met meerdere op een rij om het sierlijke effect te versterken. De bloei is een van de redenen dat de ‘Golden Times’ een hoge sierwaarde heeft. Vanaf februari tot ongeveer april staat de ‘Golden Times’ in volle bloei. Het bijzondere aan deze bloei is dat de gele bloemen verschijnen op nog kaal hout. Terwijl de rest van je planten in je tuin nog in winterslaap zijn kun jij genieten van een zonnige bloei. Na de bloei zullen de bladeren verschijnen. Prachtig geelgroen bontgekleurd. Deze bladeren blijven tot aan de herfst aan de struik hangen. In het najaar verkleuren de bladeren naar geeloranje en zullen uiteindelijk van de struik vallen. Het prachtige wintersilhouet van de ‘Golden Times’ wordt gekenmerkt door een opgaande groei. De struik is goed winterhard en overleeft de meeste Hollandse winters met gemak.
Quick View

Forsythia interm. ‘Gold Rausch’

CONTENT co. 3l.

Forsythia x intermedia ‘Goldrausch’, deze nieuwe soort van het Chinees klokje heeft een opgaande en compactere vorm dan de soort, hij bloeit rijkelijk met heldergele tot goudgele bloemen op het naakte hout in de maand maart en april. De bladeren zijn ovaal van vorm, en bovenaan sterk getand, ze hangen bovendien aan mooie rode steeltjes. Deze Forsythia houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond. Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren.

Back to top