Loading the content...
Navigation

Ceanothus ‘Skylark’

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Ceanothus ‘El Dorado’

Bontbladige Amerikaanse sering, bloeit blauw, hoogte tot 200 cm, Bloeimaanden: augustus - september, Winterhardheid: goed winterhard.

Quick View

Ceanothus ‘Snow Flurries’

De Ceanothus thyrsiflorus 'Snow Flurry' is een cultivar van de Amerikaanse sering. Deze snel groeiende struik kan aanzienlijk groter worden dan de meeste van zijn ceanothussoortgenoten. De 'Snow Flurry' kan 3 meter hoog worden en bijna net zo breed. De 'Snow Flurry' is dus vooral geschikt als grote blikvanger. Door goed te snoeien kun je de struik niet te groot laten groeien in je tuin. In veel opzichten lijkt de 'Snow Flurry' veel op zijn ceanothussoortgenoten. De bladeren zijn glanzend groen en de bloei is uitbundig. Tijdens de bloei liggen de bladeren van verscholen. In het voorjaar komt er een witte bloemen zee aan de struik. De witte kleur van de bloemen maakt dat 'Snow Flurry' verschilt van de meeste van zijn soortgenoten. De witte bloemen hangen samen in lange bloemtrossen. In het najaar en winter, wanneer andere planten en bomen hun bladeren verliezen, zal de 'Snow Flurry' zijn bladeren behouden.

Quick View

Ceanothus ‘Puget Blue’

Ceanothus 'Puget Blue' onderscheidt zich door zijn uitgesproken blauwe bloemen en is een goede groeier die ook heel mooi dienst kan doen als leiplant tegen een zonnige schutting. Als struik groeit hij uit tot wel 2 meter.

Quick View

Ceanothus ‘Julia Phelpe’

De Ceanothus ‘Julia Phelps’ is een sierlijke struik het hele jaar rond. In het voorjaar kun je genieten van een uitbundige bloei van paarsblauwe bloemen. Vlinders en andere insecten zijn dol op de bloemen. De ‘Julia Phelps’ is goed winterhard en tevens wintergroen.

Quick View

Ceanothus ‘Cascade’

Wintergroene struik; beschutte standplaats, Kleur: blauw, Hoogte: 150 cm, Bloeimaanden  april - mei. Nederlandse naam: Amerikaanse sering.

Quick View

Ceanothus thyrsiflorus repens

Ceanothus Thyrsiflorus repens, deze wintergroene amerikaanse sering of sikkelbloem is een kleine tot middelgrote breed uitgroeiende en soms bijna kruipende Ceanothus, de struik bloeit met helderblauwe bloemen en heeft donkergroene bladeren. De bloeiperiode is van mei tot juni, deze amerikaanse sering bloeit op eenjarig hout. Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw.

Quick View

Ceanothus ‘Concha’

Ceanothus Concha', deze amerikaanse sering of sikkelbloem is een grote, dicht vertakte Ceanothus, de struik bloeit met donkerblauwe bloemen die prachtig contrasteren met de donkergroene bladeren. De bloeiperiode is van mei tot juni, deze amerikaanse sering bloeit op het hout van vorig jaar. Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en doet het goed in alle grondsoorten die niet te voedselrijk en nat zijn.

Quick View

Ceanothus ‘Victoria’

Ceanothus impressus 'Victoria' bloeit rijk in mei met een opvallende indringende blauwe kleur. Het blad glimt en is donkergroen. De hoogte van deze wintergroene sierheester bedraagt ongeveer 1 meter maar Ceanothus impressus 'Victoria' wordt dubbel zo breed. Ceanothus impressus 'Victoria' kan gebruikt worden als opvallende solitaire sierheester of in combinatie met bijvoorbeeld blauwbloeiende vaste planten. Ceanothus impressus 'Victoria' lijkt goed winterhard te zijn.

Quick View

Ceanothus ‘Blue Mound’

Ceanothus 'Blue Mound', deze amerikaanse sering of sikkelbloem is een middelgrote, breedgroeiende Ceanothus, de struik bloeit met helderblauwe bloemen die prachtig contrasteren met de donkergroene bladeren. De bloeiperiode is van mei tot juni, deze amerikaanse sering bloeit op het hout van vorig jaar. Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en doet het goed in alle grondsoorten die niet te voedselrijk en nat zijn.

Quick View

Ceanothus impressus ‘Cool Blue’ (‘Huico02’PBR)

Zilverbont blad; compacte, opgaande groeiwijze; vrij winterhard,  De hoogte na 10 jaar is 75 cm. De bloemkleur is bleek blauw. De bloeiperiode is mei - juni. Deze plant is goed winterhard.

Back to top