Loading the content...
Navigation

Hydrangea quercifolia ‘Ruby Slippers’ (PBR)

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Hydrangea pan. ‘Pinkie Winky’ (PBR)

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'(PBR),  is een brede, bossige, rechtopgaande pluimhortensia. Deze opvallende pluimhortensia bloeit van eind juli tot september met vrij luchtige kegelvormige witte tot limoenkleurige bloempluimen die in de late zomer roze rood uitbloeien. De bladeren zijn smal eivormig, donkergroen, getand en aan de onderkant grijsgroen. Deze pluimhortensia houdt van een standplaats in volle zon of gefilterd zonlicht. Hij bloeit bovendien op éénjarig hout en kan in het vroege voorjaar stevig teruggesnoeid worden om een bossige vorm te behouden. Hij staat bij voorkeur in een lichtzure vochtige grond, is bijzonder winterhard.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Aduarda’

Hortensia met schermbloem . De hoogte na 10 jaar is 150 cm. De bloemkleur is rood/blauw. Deze plant is zeer winterhard. De bloeiperiode is juni - september.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Tovelit’

Dwerghortensia met kleine bolbloemen. De hoogte na 10 jaar is 75 cm. De bloemkleur is rose. Deze plant is goed winterhard. De bloeiperiode is juli - september.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Lavbla’

Bolbloemige tuinhortensia. Kleur: lichtblauw (afhankelijk van grondsoort). Hoogte: 150cm. Bloeimaanden: juli - september. Winterhardheid: goed winterhard.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Mariesii Perfecta’

Hydrangea macrophylla 'Mariesii perfecta', syn.' Blue Wave is een compacte, dichte vertakte lacecap hortensia. Deze vlakschermige hortensia bloeit van juli tot september met mooie licht roze of lichtblauwe lokbloemen aan de buitenkant en rozerode tot blauwe kleine fertiele bloempjes in het centrum. Opmerkelijk genoeg geschiedt de bloei ahw in etages. De bladeren zijn glanzend, donkergroen, ovaal en getand aan de rand. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bij zeer hete zomerdagen bladverbranding ontstaan.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Bodensee’

Hydrangea macrophylla 'Bodensee' is een kleine tot middelgrote compacte bladverliezende bolhortensia. Deze hortensia bloeit van juli tot september met lichtroze of lichtblauwe bloembollen naargelang de zuurtegraad van de grond. De bladeren zijn donkergroen, breed, ovaal en getand aan de rand. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bij zeer hete zomerdagen bladverbranding ontstaan.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Tricolor’

Hydrangea macrophylla 'Tricolor' synoniem H. macr. ' Variegata' ( Louis van Hout 1843) is een oude bontbladige hortensia varieteit, die vooral op eerder arme gronden sterk tot zijn recht komt, krachtige sierstruik die tot 2m hoog kan worden en vooral dan imposant lijkt.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Deutschland’

Hydrangea macrophylla 'Deutschland' is een middelgrote bladverliezende bolhortensia die vooral de aandacht trekt door zijn mooie rozerode bloemkleur. Deze bolhortensia bloeit van juli tot september met roderoze bollen in neutrale of kalkrijke grond, in zure grond gaat de kleur naar violetblauw of purper. De bladeren zijn middengroen, groot en getand aan de rand. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bij zeer hete zomerdagen bladverbranding ontstaan.

Quick View

Hydrangea involucrata

Hydrangea involucrata is een kleine bladverliezende hortensia die vooral de aandacht trekt omwille van zijn bijzondere bijna pioenachtige bloemknoppen, die zich in het voorjaar op spectaculaire manier openen. Deze compacte hortensia bloeit van juli tot augustus met witte steriele lokbloemen en lila fertiele binnenbloemen, groene uitbloei. De bladeren zijn middengroen, eivormig, smal, getand aan de rand en licht behaard. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bladverbranding ontstaan.

Quick View

Hydrangea macr. ‘Pia’

'Pia' is één van de laagste Boerenhortensia's die om deze reden veel meer gebruikt moest worden. De wat afgevlakte bloemschermen zijn dieproze met een wit hartje. Ook op heel zure gronden, waar de kleur normaal gesproken al gauw naar lila zou gaan, blijft 'Pia' haar kleur houden. De naam stamt van Pia di Tolomei, uit Dante's in Divina Commedia.

Back to top