Loading the content...
Navigation

Leucothoe walteri ‘White Water'(R)(‘Howw’PBR)

< back

related products

Quick View

Leucothoe ‘Scarletta’

CONTENT co. 2l.

Leucothoe fontanesiana 'Scarletta' is een laagblijvende, brede en bossige wintergroene heester. Hij bloeit in mei met onopvallende geurige witte bloempjes maar schittert voornamelijk door zijn sierlijke bladeren die eerst bronskleurig rood zijn, later groen worden en in de herfst opnieuw met rode en paarsrode tinten verkleuren. Deze dwergdruifheide houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een frisse, goed doorlaatbare neutrale tot zure grond. Het is een trage groeier, die wel eens via de wortels uitlopers durft te maken, hij behoeft weinig snoei, is goed winterhard en kan gebruikt worden op balkon, terras, in de heidetuin of als snijheester voor bloemschikken.

Quick View

Leucothoe walteri

CONTENT co. 2l.

Leucothoe walteri  heeft lange, lancetvormig, glanzend groen blad, en verkleurd in de herfst naar wijnrood.  En kan ongeveer 1 meter hoog en breed worden.

Quick View

Leucothoe walteri ‘Royal Ruby’

CONTENT co. 2l.

Leucothoe keiskei Royal Ruby is een zeer compact en laagblijvend struikje met witte bloei in de lente. Het blad is leerachtig dat in de winter opvallend wijnrood verkleurt. Hoe zonniger de standplaats hoe vochtiger de grond moet zijn.

Quick View

Leucothoe walteri ‘Rainbow’

CONTENT co. 2l.

Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is een bontbladige, brede en bossige wintergroene heester. Hij bloeit in mei met onopvallende geurige witte bloempjes maar schittert voornamelijk door zijn sierlijk gekrulde glanzende bladeren die eerst rood zijn, later groen worden en in de herfst mooi roodpaars verkleuren. Deze druifheide soort houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een frisse, goed doorlaatbare neutrale tot zure grond. Het is een trage groeier, die wel eens via de wortels uitlopers durft te maken, hij behoeft weinig snoei, is goed winterhard en kan gebruikt worden op balkon, terras, in de heidetuin of als snijheester voor bloemschikken.

Out of stock Quick View

Leucothoe ‘Lovita’

CONTENT co. 2l.

Leucothoe fontanesiana 'Lovita' is een laagblijvende, brede en bossige wintergroene heester. Hij bloeit in mei met onopvallende geurige witte bloempjes maar schittert voornamelijk door zijn sierlijke bladeren die eerst bronskleurig rood zijn, later groen worden en in de herfst opnieuw met rode en paarsrode tinten verkleuren. Deze dwergdruifheide houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een frisse, goed doorlaatbare neutrale tot zure grond. Het is een trage groeier, die wel eens via de wortels uitlopers durft te maken, hij behoeft weinig snoei, is goed winterhard en kan gebruikt worden op balkon, terras, in de heidetuin of als snijheester voor bloemschikken.

Quick View

Leucothoe ‘Zeblid’

CONTENT co. 2l.

Leucothoe fontanesiana 'Zeblid' is een laagblijvende, brede en bossige wintergroene heester. Hij bloeit in mei met onopvallende geurige witte bloempjes maar schittert voornamelijk door zijn sierlijke bladeren die eerst bronskleurig rood zijn, later groen worden en in de herfst opnieuw met rode en paarsrode tinten verkleuren. Deze dwergdruifheide houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een frisse, goed doorlaatbare neutrale tot zure grond. Het is een trage groeier, die wel eens via de wortels uitlopers durft te maken, hij behoeft weinig snoei, is goed winterhard en kan gebruikt worden op balkon, terras, in de heidetuin of als snijheester voor bloemschikken.

Quick View

Leucothoe axillaris ‘Curly Red'(PBR)

CONTENT co. 2l.

Leucothoe axillaris 'Curly Red'(PBR) is een leucothoe met een gekroesd blad en een mooie verkleuring in de herfst en winter. Leucothoe axillaris 'Curly Red'(PBR) is wintergroen. De bloemen zijn wit en verschijnen in de maand mei. De bloei is echter niet de belangrijkste sierwaarde van deze heester. Leucothoe axillaris 'Curly Red' kan goed toegepast worden in een heidetuin of oosterse tuin. Ook in een plantenbak op een terras misstaat de plant niet! Uiteindelijk wordt deze mooie bladplant 60 tot 80 cm hoog.

Back to top