Productinformatie
Familienaam: Prunus.Prunus x cistena is een roodbladig dichtvertakkend struikje. Deze sierkers is een kruising tussen Prunus cerasifera ‘Atropurpurea’ en Prunus pumila. Prunus x cistena wordt ongeveer 2 meter hoog en bloeit met witte tot lichtroze bloemen in de periode april-mei. Prunus x cistena wordt ook verkocht als bolboompje op stam.
Meer informatie over dit product?
Wilt u meer informatie over dit product en/of over de bestelmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
Gerelateerde Producten
Prunus lusitanica
Prunus lusitanica, in het Nederlands portugese laurier genoemd is een grote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte, opgaande vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes in tot 25cm grote trossen en heeft smalle, glanzende, ovale, getande, donkergroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw of zon, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.
Prunus laur. ‘Rotundifolia’
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia', ook wel in de volksmond'paplaurier'genoemd is een grote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft korte, glanzende, breed ovale, leerachtige, middengroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de zon of halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.
Prunus laur. ‘Otto Luyken’
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken', ook wel laurierkers genoemd is een kleine wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft kleine, glanzende, ovale, leerachtige, olijfgroene tot donkergroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.
Prunus laur. ‘Novita’ (R)
Eén van de sterkste soorten van de populaire laurierkers is de novita, voluit prunus laorocerasus novita. Deze laurierhaag laat zich in het kort als een verbeterde versie van de bekendere rotundifolia omschrijven. Hij heeft grofweg dezelfde goede eigenschappen, maar net iets meer: beter bestand tegen ziektes, weerbaarder tegen kou, nog dieper van kleur. Het is dan ook niet verrassend dat de novita hard bezig is uit te groeien tot de populairste laurierhaag.
Prunus laur. ‘Mano’
Prunus laurocerasus 'Mano', ook wel laurierkers genoemd is een middelgrote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft kleine, glanzende, elliptishce en middengroene tot donkergroene bladeren die bronskleurig ontluiken. Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.
Prunus lusitanica ‘Angustifolia’
Prunus lusitanica, in het Nederlands portugese laurier genoemd is een middelgrote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte, opgaande vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes in tot 25cm grote trossen en heeft smalle, glanzende, ovale, getande, donkergroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw of zon, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.