Loading the content...
Navigation

Prunus incisa ‘Koyou-no-mai’

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Prunus laur. ‘Zabeliana’

Prunus laurocerasus 'Zabeliana', ook wel laurierkers genoemd is een kleine wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte, laagblijvende vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft kleine, glanzende, ovale, leerachtige, olijfgroene tot donkergroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw of zon, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.

Quick View

Prunus lusitanica ‘Variegata’

Prunus lusitanica 'Variegata' is  de bonte Portugese laurier is een wintergroene struik of boom. De hoogte na 10 jaar is 300 cm. de bladkleur is groen met een wit randje. Deze plant is goed winterhard.  Nederlandse naam : Portugese laurierkers

Quick View

Prunus cistena

Prunus x cistena is een roodbladig dichtvertakkend struikje. Deze sierkers is een kruising tussen Prunus cerasifera 'Atropurpurea' en Prunus pumila. Prunus x cistena wordt ongeveer 2 meter hoog en bloeit met witte tot lichtroze bloemen in de periode april-mei. Prunus x cistena wordt ook verkocht als bolboompje op stam.

Quick View

Prunus laur. ‘Novita’ (R)

Eén van de sterkste soorten van de populaire laurierkers is de novita, voluit prunus laorocerasus novita. Deze laurierhaag laat zich in het kort als een verbeterde versie van de bekendere rotundifolia omschrijven. Hij heeft grofweg dezelfde goede eigenschappen, maar net iets meer: beter bestand tegen ziektes, weerbaarder tegen kou, nog dieper van kleur. Het is dan ook niet verrassend dat de novita hard bezig is uit te groeien tot de populairste laurierhaag.

Quick View

Prunus laur. ‘Marbled White’

Deze snelgroeiende laurierstruik kan uiteindelijk een hoogte bereiken van 4m tot 6m maar ze kan in elk gewenste vorm gesnoeid worden waardoor ze dus ook zeer geschikt zijn als haagplant. Typisch kenmerkend zijn de grote bontbladige bladeren met een grootte van 8cm tot 15cm. De witte enkele geurende bloemetjes ontstaan in mei/juni, later ontstaan de ronde rode vruchten die later zwart kleuren en hebben een doorsnede van 0,5cm.

Quick View

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’

Prunus lusitanica, in het Nederlands portugese laurier genoemd is een middelgrote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte, opgaande vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes in tot 25cm grote trossen en heeft smalle, glanzende, ovale, getande, donkergroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw of zon, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.

Quick View

Prunus laur. ‘Rotundifolia’

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia', ook wel in de volksmond'paplaurier'genoemd is een grote wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte vorm. Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft korte, glanzende, breed ovale, leerachtige, middengroene bladeren Hij prefereert een standplaats in de zon of halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.

Quick View

Prunus laur. ‘Etna’ (R) (‘Anbri’PBR)

Prunus laurocerasus 'Etna'(R)('Anbri'PBR), ook wel laurierkers genoemd is een middelgrote wintergroene sierstruik met een compact opgaande, dichtvertakte vorm. Hij bloeit in april en mei met kleine witte, tot roomwitte geurende bloempjes in opstaande trossen en heeft grote, glanzende, ovale en langwerpige donkergroene bladeren die bronskleurig ontluiken. Hij prefereert een standplaats in de halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere grondsoort, is redelijk winterhard en produceert in de herfst niet eetbare vruchtjes.

Back to top