Loading the content...
Navigation

Cornus alba ‚Baton Rouge‘ (PBR)

< zurück

Verwandte Produkte

Quick View

Cornus sericea ‚Kelseyi‘

Cornus sericea 'Kelsey', deze Canadese, dwergkornoelje is een kleine bodembedekkende struik met mooie rode takken en twijgen en bloeit van mei tot juni met rijkelijk veel kleine witte bloemtuilen. De bladeren zijn eivormig, gepunt en heldergroen in de lente en zomer, ze krijgen in de herfst een wel een bronzen tot paarse bladverkleuring.

Quick View

Cornus alba ‚Elegantissima‘

Cornus alba 'Elegantissima' is een witbonte Kornoelje, het is een bladverliezende heester die wel 2,5 m hoog kan worden en opvalt door zijn purperrode twijgen in de winter en karmozijnrode bladverkleuring in de herfst. Tijdens de lente en zomer zijn de bladeren grijsgroen met een zilverwitte bladrand. Cornus alba houdt van zure en vochthoudende grond en doet het goed in volle zon tot halfschaduw. Gezien zijn herkomst is het een zeer winterharde heester. Snoeien kan in de lente voor het uitlopen van de knoppen, meestal wordt de plant helemaal teruggesnoeid.

Quick View

Cornus kousa ‚Milky Way‘

De Japanse kornoelje Cornus kousa ‘Milky’ Way’ produceert heel veel vruchten die op aardbeien lijken. Deze vruchten zijn eetbaar. Kornoeljes zijn prachtige heesters die ruimte nodig hebben om tot hun recht te komen. Het Latijnse cornus betekent hoorn en verwijst naar de vorm van de takken in de winter. Kornoeljes zijn gedurende het gehele jaar attractief. Meestal witte bloemen in het voorjaar. Mooi groen loof in de zomer. Bessen in de herfst en bij een aantal soorten prachtig gekleurd eenjarig hout dat zichtbaar wordt, nadat de heester zijn bladeren is verloren.

Quick View

Cornus alba ‚Aurea‘

De Nederlandse naam is Witte kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C.

Quick View

Cornus alba ‚Sibirica‘

Cornus alba 'Sibirica' is een Kornoelje afkomstig uit Siberië, het is een bladverliezende heester die wel 3 m hoog kan worden en opvalt door zijn felrode twijgen in de winter en bladverkleuring in de herfst. Cornus alba houdt van zure en vochthoudende grond en doet het goed in volle zon tot halfschaduw. Gezien zijn herkomst (Siberië) is het een zeer winterharde heester. Snoeien kan in de lente voor het uitlopen van de knoppen, meestal wordt de plant helemaal teruggesnoeid, wie echter bloemen en bessen wenst te zien, snoeit 1/3 tot 1/4 van de oude takken terug.

Quick View

Cornus florida ‚Daybreak‘

Cornus florida 'Daybreak' grootbloemige Amerikaanse kornoelje met bont blad. De hoogte na 10 jaar is 250 cm. De bloemkleur is wit. De bloeiperiode is mei. Deze plant is goed winterhard.

Quick View

Cornus canadensis

Cornus canadensis is een bodembedekkende (dwerg) kornoelje. Cornus canadensis bloeit in de periode mei-juni met witte bloemen. Na de bloei vormt Cornus canadensis eetbare rode bessen. Cornus canadensis wordt ongeveer 15 tot 20 cm hoog. Cornus canadensis staat graag op een halfbeschaduwde plek in de border. Cornus canadensis is een langzame groeier. Cornus canadensis staat graag op een humusrijke bodem.

Quick View

Cornus alba ‚Kesselringii‘

Cornus alba 'Kesselringii' is een bladverliezende Kornoelje die wel 3 m hoog kan worden en opvalt door zijn purperrode tot purperzwarte twijgen in de winter en mooie bladverkleuring in de herfst. Cornus alba houdt van zure en vochthoudende grond en doet het goed in volle zon tot halfschaduw. Gezien zijn herkomst is het een bijzonder winterharde heester. Snoeien kan in de lente voor het uitlopen van de knoppen, meestal wordt de plant helemaal teruggesnoeid, wie echter bloemen en bessen wenst te zien, snoeit 1/3 tot 1/4 van de oude takken terug. Jonge twijgen geven de mooiste purperrode tot bijna zwarte winterkleuren.

Quick View

Cornus sanguinea ‚Anny’s Winter Orange‘

Cornus sanguinea 'Anny's Winter Orange' is een nieuwe cornus. Deze Cornus heeft in de winter prachtig mooie oranje/rode takken.

Back to top