Loading the content...
Navigation

Ilex aquif. ‘Myrtifolia’

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Placeholder Quick View

Ilex crenata

INHOUD co. 2l.

Ilex Crenata is een sterke (haag)plant die het gehele jaar groen blijft. Het kan gebruikt worden als alternatief voor een buxushaag en groeit de Ilex Crenata sneller dan buxus. De plant bloeit in de zomer met onopvallende witte bloempjes, na de bloei zitten er hele kleine zwarte besjes aan de Ilex Crenata. De beste plek voor de Ilex Crenata is een zonnige plek waar af en toe schaduw is. In vrijwel alle tuinen kan de Ilex Crenata worden toegepast.

Placeholder Quick View

Ilex pernyi ‘Compacta’

INHOUD co. 3l.

Ilex pernyi 'Compacta' is een  kleinbladige, gedrongen hulst, scherp gestekeld. De hoogte na 10 jaar is 200 cm. De beskleur is rood. De bloeiperiode is oktober. Deze plant is zeer winterhard

Placeholder Quick View

Ilex crenata ‘Golden Gem’

INHOUD co. 2l.

Ilex crenata 'Golden Gem' is een decoratieve en dwergachtige Japanse hulst, deze middelgrote struik is wintergroen en heeft van nature een brede gespreide vorm. Rond mei, juni bloeit hij onopvallend met groenwitte bloempjes.

Placeholder Quick View

Ilex crenata ‘Fastigiata’

INHOUD co. 3l.

Ilex crenata ‘Fastigiata’ is een decoratieve en stekelloze hulst, deze middelgrote struik is wintergroen en heeft van nature een zeer smalle, compact opgaande vorm. Rond mei, junii bloeit hij onopvallend met ivoorwitte bloempjes die aantrekkelijk geuren en in de herfst gevolgd worden door zwarte steenvruchten bij de vrouwelijke exemplaren. Ilex crenata fastigiata is tweehuizig, dwz er bestaan mannelijke en vrouwelijke planten, een mannelijke plant volstaat om 5 vrouwelijke voldoende te bevruchten. Deze donkergroene Japanse hulst is zeer winterdecoratief.

Placeholder Quick View

Ilex crenata ‘Golden Rocket’ (PBR)

INHOUD co. 2l.

Ilex crenata 'Golden Rock'(PBR) is een decoratieve Japanse hulst, deze middelgrote struik is wintergroen en heeft compacte, opgaande, ovale vorm. Deze Ilex heeft donkergroene bladeren met gele vlekken en is stekelvrij, hij bloeit héél onopvallend met kleine groenwitte bloempjes.

Placeholder Quick View

Ilex crenata ‘Mc Cracken’s Variegated’

INHOUD co. 2l.

Ilex crenata 'McCracken's Variegated'  is een geelbonte Japanse hulst met gevlekte blaadjes. De hoogte na 10 jaar is 150 cm. De bladkleur is groen met geel. Deze plant is goed winterhard.

Placeholder Quick View

Ilex crenata ‘Convexa’

INHOUD co. 2l.

De Ilex crenata ‘Convexa’ (Japanse Ilex ‘Convexa’) is een schitterende haagplant die veel lijkt op Buxus. Deze wintergroene haagplant heeft klein, groen blad en is zeer winterhard. De Japanse Ilex ‘Convexa’ heeft een onopvallende bloei en krijgt in het najaar kleine, zwarte bessen. Deze soort is prima geschikt voor gebruik onder bomen en hoge struiken, of op schaduwrijke plekken. De Japanse Ilex ‘Convexa’ groeit op iedere goed doorlatende grondsoort.

Placeholder Quick View

Ilex ‘Little Rascal’

INHOUD co. 2l.

Ilex meserveae Little Rascal of Dwerghulst is een klein blijvende heester met glanzend donkergroen blad. De heester blijft laag, tot ongeveer 50 cm, en groeit breed uit. Vanwege de vorm is Ilex meserveae Little Rascal zeer geschikt om als laagblijvende haag of als vakbeplanting te gebruiken. Maar ook in een pot of in de border komt deze winterharde heester mooi tot zijn recht.

Back to top