Loading the content...
Navigation

Viburnum plicatum ‘Pink Beauty’

< Retour

produits connexes

Quick View

Viburnum plicatum ‘Mariesii’

CONTENT co. 3l.

Viburnum plicatum 'Mariesii' wordt in het nederlands meestal Japanse sneeuwbal genoemd. Het is een middelgrote tot grote bladverliezende heester met een breed opgaande en bossige etagevormende habitus. Hij bloeit van mei tot begin juni met helderwitte bloemen in grote vlakke bloemschermen, met een ring van grote steriele bloemen rond de kleine fertiele binnenbloempjes. De bladeren zijn eivormig, opvallend generfd, getand, zachtgroen van kleur in lente en middengroen in de zomer, iets geliger getint dan andere plicatum soorten, de herfstkleur is paarsrood. Na de bloeiperiode verschijnen heel zelden, helder rode bessen die na enkele weken bij rijpheid zwart kleuren. Deze Viburnum houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een licht zure tot neutrale bodem, hij is goed winterhard.

Quick View

Viburnum burkwoodii

CONTENT co. 3l.

Viburnum burkwoodii of eigenlijk Viburnum x burkwoodii, is een sneeuwbal die uiteindelijk een hoogte bereikt van 250 tot 300 cm. Viburnum x burkwoodii wordt net zo breed als hoog. De lichtroze bloemen van Viburnum x burkwoodii verkleuren naar wit en verspreiden een heerlijke geur. Viburnum x burkwoodii is een prachtige halfwintergroene sierheester die het beste toegepast kan worden in niet te kleine tuinen.

Quick View

Viburnum tinus ‘Macrophylla’

CONTENT co. 2l.

De Viburnum is afkomstig uit het gebied rond de Middellandse zee en is familie van de Caprifoliaceae ofwel Kamperfoelie-achtigen. De Nederlandse naam is sneeuwbal. De Viburnum tinus 'Macrophylla' heeft groot blad zoals de naam al doet vermoeden. Het is glanzend en leerachtig, ellipsvormig en spits toelopend, vanaf augustus verschijnen de roze bloemknoppen. Deze heester geeft de hele winter en het vroege voorjaar vrij grote, witroze bloemen die licht geurend zijn, daarna worden er blauwzwarte bessen gevormd met een diameter van 0,5 cm. Deze Viburnum wordt 1,5 - 2,5 meter hoog en kan een diameter bereiken van eveneens 1,5 - 2,5 meter. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Deze heester is redelijk vorstgevoelig en moet geplant worden op een beschermde plek.

Quick View

Viburnum plicatum ‘Watanabe’

CONTENT co. 3l.

Viburnum plicatum 'Watanabe' wordt in het nederlands meestal Japanse sneeuwbal genoemd. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een bossige opgaande vorm, hij heeft niet de etagevormende habitusvan de andere V.plicatums. Hij bloeit in juni en juli met helderwitte bloemen in grote vlakke bloemschermen, met een ring van grote steriele bloemen rond de kleine fertiele binnenbloempjes, vanaf eind augustus start meestal een nabloei die voortgaat tot het vriest. De bladeren zijn eivormig, opvallend generfd, getand, zachtgroen van kleur in lente en donkergroen in de zomer, de herfstkleur is dieprood. Na de eerste bloeiperiode verschijnen helder rode bessen die na enkele weken bij rijpheid zwart kleuren. Deze Viburnum houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een licht zure tot neutrale bodem, hij is goed winterhard.

Quick View

Viburnum propinquum

CONTENT co. 3l.

Wintergroene struik met schermbloemen, blauwe bessen. De hoogte na 10 jaar is 1 meter. De bloemkleur is groen in pluimen. De bloeiperiode is april - mei.

Quick View

Viburnum davidii

CONTENT co. 2l.

Viburnum davidii is een veel toegepaste en sterke wintergroene sierheester. De uiteindelijke hoogte van Viburnum davidii bedraagt 50-70 cm bij een breedte van 80-100 cm. Viburnum davidii bloeit in de periode april-juni met witroze bloemen. Na de bloei vormt Viburnum davidii zwartblauwe bessen. Het leerachtige blad van Viburnum davidii is elliptisch en glanst. Viburnum davidii is geschikt als bodembedekker of als solitairplant. De standplaats voor Viburnum davidii dient zonnig of licht beschaduwd te zijn. Bij strenge vorst kan Viburnum davidii behoorlijk invriezen en dan verkleurt paarsbruin.

Quick View

Viburnum tinus ‘Gwenllian’

CONTENT co. 2l.

Viburnum tinus 'Gwenllian'is een middelgrote tot grote wintergroene heester met een losse en rond opgaande vorm, deze cultivar wordt even groot als de soort.Vanaf februari tot april bloeit hij met geurende rozewitte bloempjes in vlakke bloemtuilen die ontluiken uit rozerode bloemknoppen en reeds vanaf oktober decoratief aan de plant hangen. De bladeren zijn langwerpig ovaal, glanzend, gaafrandig, donkergroen van kleur en groter dan het blad van'Eve Price' . In de zomer verschijnen ook staalblauwe besjes. Viburnum tinus houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw.

Quick View

Viburnum odoratissimum awabuki

CONTENT co. 3l.

Deze Viburnumsoort is wintergroen,  is goed winterhard, heeft een mooie bloei in de lente, heeft een prachtige vruchtdracht na de bloei. Deze mooie Viburnum heeft grote, glanzende leerachtige bladeren die tegenoversteld op de twijgen staan. De bladeren hebben een lichtgroene kleur en blijven ook ’s winters aan de plant hangen. Tijdens een koude winter kan er een lichtrode verkleuring optreden op de bladeren. In april – mei verschijnen de bloemen in mooie clusters aan de plant. De kleine, witte bloempjes bedekken dan de hele plant. De bloemen verspreiden ook nog een aangename geur. Na de bloei verschijnen er prachtige, kleine, rode besjes. Deze vruchten verkleuren zwart naarmate ze rijper worden. Deze plant kan als struik of als kleine boom gebruikt worden. Hij wordt als struik na 10 jaar ongeveer 3 meter groot. Hij kan eveneens ook gebruikt worden als groenscherm en / of als haag.

Quick View

Viburnum tinus

CONTENT co. 2l.

Viburnum tinus, is een middelgrote tot grote wintergroene heester met een dichte en rond opgaande vorm. Vanaf februari tot april bloeit hij met geurende witte bloempjes in vlakke bloemtuilen die reeds vanaf oktober decoratief aan de plant hangen. De bladeren zijn elliptisch, tot langwerpig ovaal, glanzend, gaafrandig, donkergroen van kleur met een licht behaarde bladrand. In de zomer verschijnen ook staalblauwe besjes. Viburnum tinus houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw.

Back to top