Loading the content...
Navigation

Acer palm. ‘Crimson Queen’

< back

related products

Quick View

Acer davidii

Acer davidii, chinese esdoorn, middelgrote esdoorn met een elegante open vorm, licht overhangende takken, olijfgroene bast met mooie tekening, vaak meerstammig, gele kleine bloempjes, grote puntig getande bladeren, donkergroen van kleur en schitterend verkleurend in de herfst naar geel tot oranjerode bladkleur. Houdt van zon en halfschaduw in iedere goed gedraineerde, wat vochthoudende grond, met voorkeur voor lichtzure bodem, mooiste herfstkleuren op arme grond. Goed winterharde acersoort, winterdecoratief.

Quick View

Acer palm. ‘Shojo-nomura’

Bladverliezende sierstruik met rode handvormige bladeren. Hogere plant tot 2 mtr en ideaal als solitair in een chinese tuin.
Quick View

Acer palm. ‘Butterfly’

Acer palmatum 'Butterfly', kleine bontbladige japanse esdoorn met witbonte bladeren en mooie roze bladrand. Het is een kleinblijvende traaggroeiende heester. In de herfst kleurt de roze bladrand van het bonte blad tot scharlaken rood. De Acer palmatum Butterfly houdt van zon met lichte schaduw.

Quick View

Acer rufinerve

Rufinerve in de naam van de grijze bastesdoorn Acer rufinerve, staat voor roodharige nerven. Dit geldt dus niet voor de bast, maar als je onder de bladeren kijkt, snap je waarom. Deze esdoorn groeit uit tot een middelhoge boom (10 meter). Het drie- tot vijflobbige blad loopt rozerood uit en wordt daarna lichtgroen. De herfstkleur is nog mooier: van geel tot scharlakenrood.

Quick View

Acer palm. ‘Orange Dream’

Acer palmatum 'Orange Dream', kleine japanse esdoorn met wijnrode tot dieppaarse bladeren. Het is een kleinblijvende traaggroeiende heester. In de herfst kleurt het blad tot scharlaken rood. De Acer palmatum 'Orange Dream' houdt van zon met lichte schaduw.

Quick View

Acer palm. ‘Dissectum Garnet’

Acer palmatum Garnet, kleinblijvende japanse esdoorn met fijnverdeelde lancetvormige bladeren. Het is een gracieuze heester met een bolvormige tot schermvormige kroon, traaggroeiend en vooral populair omwille van zijn schitterende bladeren en herfstkleuren. De vijf tot negenlobbige diep ingesneden lancetvormige bladeren zijn roodpaars en kleuren in de herfst tot scharlaken rood. Het is een struik voor iedere soort tuin, park of ook als bonsai te gebruiken. Houdt van zon met lichte schaduw.

Quick View

Acer negundo ‘Variegatum’

De Acer negundo 'Variegatum' is een kleine tot middelgrote boom die een maximale hoogte van 10 meter kan bereiken. Het blad is onregelmatig en hebben een roomwit tot zuiverwitte rand. De Acer negundo 'Variegatum' doet het ook goed op zowel natte als droge grond. Verdraagt geen verharding en moet niet op de open vlakte staan i.v.m. harde wind.

Quick View

Acer griseum

Acer griseum, in de volksmond ook wel papieresdoorn genoemd is een kleine middelgrote meestal meerstammige esdoornsoort, met een mooie luchtige kroon en trechter vormige groei. De bloei heeft niet zoveel sierwaarde, groengele bloempjes op donzig behaarde stengels steken het hoofd op..De bladeren zijn elliptishc ruwweg gekarteld en n de lente groenrood, bronskleurig met grijzige donshaartjes op de onder zijde, in de zomer olijfgroene bladeren. Deze acer griseum is tweehuizig, mannelijke en vrouwelijke bloemen bloeien op aparte bomen.

Quick View

Acer palm. ‘Orange Dream’

Acer palmatum 'Orange Dream', kleine japanse esdoorn met wijnrode tot dieppaarse bladeren. Het is een kleinblijvende traaggroeiende heester. In de herfst kleurt het blad tot scharlaken rood. De Acer palmatum 'Orange Dream' houdt van zon met lichte schaduw.

Quick View

Acer japonicum ‘Aureum’

Acer Shirasawanum 'Aureum', soms ook wel Acer japonicum 'Aureum'genoemd is bijzonder traaggroeiende gele esdoorn met fraaie geelgroene bladeren bladeren die later in de herfst karmozijnrood verkleuren. Het is een kleinblijvende traaggroeiende heester met smalle lancetvormige bladeren en zeer brede vorm. dicht vertakte kroon en hangende takken. Acer Shirasawanum 'Aureum', houdt niet van volle zon maar verlangt lichte schaduw of halfschaduw.

Back to top