Loading the content...
Navigation

Cornus alba ‘Aurea’

< back

related products

Quick View

CORNUS SANGUINEA ‘MIDWINTER FIRE’

Cornoelje met oranjerode wintertakken, snoeien na de winter. De hoogte na 10 jaar is 200 cm. De bloemkleur is wit. Deze plant is zeer winterhard.

Quick View

Cornus pumila

Kleine struikkornoelje met bronskleurig jong blad. De hoogte na 10 jaar is 150 cm. De bloemkleur is wit. Deze plant is goed winterhard. Nederlandse naam : Kornoelje

Quick View

Cornus stolonifera ‘Flaviramea’

Cornus sericea 'Flaviramea', deze Canadese, gele kornoelje. is kleine tot middelgrote struik met mooie groengele takken en twijgen en bloeit van mei tot juli met rijkelijk veel kleine witte bloemtuilen. De bladeren zijn eivormig, gepunt en donkergroen in de lente en zomer, ze krijgen in de herst een wel een mooie oranjerode kleur.

Quick View

Cornus canadensis

Cornus canadensis is een bodembedekkende (dwerg) kornoelje. Cornus canadensis bloeit in de periode mei-juni met witte bloemen. Na de bloei vormt Cornus canadensis eetbare rode bessen. Cornus canadensis wordt ongeveer 15 tot 20 cm hoog. Cornus canadensis staat graag op een halfbeschaduwde plek in de border. Cornus canadensis is een langzame groeier. Cornus canadensis staat graag op een humusrijke bodem.

Quick View

Cornus alba ‘Gouchaultii’

Cornus alba 'Elegantissima' is een witbonte Kornoelje, het is een bladverliezende heester die wel 2,5 m hoog kan worden en opvalt door zijn purperrode twijgen in de winter en karmozijnrode bladverkleuring in de herfst. Tijdens de lente en zomer zijn de bladeren grijsgroen met een zilverwitte bladrand. Cornus alba houdt van zure en vochthoudende grond en doet het goed in volle zon tot halfschaduw. Gezien zijn herkomst is het een zeer winterharde heester. Snoeien kan in de lente voor het uitlopen van de knoppen, meestal wordt de plant helemaal teruggesnoeid, wie echter bloemen en bessen wenst te zien, snoeit 1/3 tot 1/4 van de oude takken terug.

Quick View

Cornus kousa var. chinensis

Cornus Kousa chinensis, ook wel Chinese kornoelje genoemd is een natuurlijke variant op de Cornus Kousa, hij wordt iets groter en heeft ook grote bloemen. Bloeit in mei en juni met een zee van bleekgroene minibloempjes omgeven door grote witte stervormige schutbladen met een rozig randje. De bladeren zijn glanzend, puntig ovaal en groen in de lente en zomer om in de herfst fraai scharlakenrood te verkleuren.

Placeholder Quick View

Cornus nuttalli ‘Gold Spot’

De Cornus nuttallii ‘Gold Spot’ is een prachtige struik die niet zal misstaan bij jou in de tuin. Deze struik valt op met zijn groene bladeren en gele vlekken. De daarbij komende bloei van mei tot juli zorgt ervoor dat de ‘Gold Spot’ nog meer opvalt en zeker een centrale plek in je tuin verdient. De bladeren kleuren in de herfst naar de typische herfstkleuren en zullen van de struik vallen. De ‘Gold Spot’ is goed winterhard en zal met gemak de koude winters overleven.

Quick View

Cornus alba ‘Baton Rouge’ (PBR)

Cornus alba 'baton rouge' (PBR), ook wel bekend als 'Kornoelje', is een struik die zich onderscheidt door zijn rode hout. Het loof van de kornoelje is ook zeer decoratief, die verandert van groen naar paars. Deze kornoelje is een plant die graag in de volle zon staat maar die ook halfschaduw ondersteunt en houdt van koele en enigszins gedempt bodems. Hij vergt weinig onderhoud: snijd het gewoon aan de basis in het vroege voorjaar.

Quick View

Cornus alba ‘Kesselringii’

Cornus alba 'Kesselringii' is een bladverliezende Kornoelje die wel 3 m hoog kan worden en opvalt door zijn purperrode tot purperzwarte twijgen in de winter en mooie bladverkleuring in de herfst. Cornus alba houdt van zure en vochthoudende grond en doet het goed in volle zon tot halfschaduw. Gezien zijn herkomst is het een bijzonder winterharde heester. Snoeien kan in de lente voor het uitlopen van de knoppen, meestal wordt de plant helemaal teruggesnoeid, wie echter bloemen en bessen wenst te zien, snoeit 1/3 tot 1/4 van de oude takken terug. Jonge twijgen geven de mooiste purperrode tot bijna zwarte winterkleuren.

Back to top