informazioni sul prodotto
Familienaam: Hydrangea .Een middelmatig groeiende struik tot circa 1,25 meter hoog. Bloeit met afgeplatte schermbloemen, lichtroze tot paarsachtig roze. Bloeitijd juni/augustus. Verlangt een beschutte standplaats in morgen of avond zon.
Ulteriori informazioni su questo prodotto ?
Per ulteriori informazioni su questo prodotto e / o le opzioni di ordinamento? Vi preghiamo di contattarci.
prodotti correlati
Hydrangea macr. ‘Deutschland’
Hydrangea macrophylla 'Deutschland' is een middelgrote bladverliezende bolhortensia die vooral de aandacht trekt door zijn mooie rozerode bloemkleur. Deze bolhortensia bloeit van juli tot september met roderoze bollen in neutrale of kalkrijke grond, in zure grond gaat de kleur naar violetblauw of purper. De bladeren zijn middengroen, groot en getand aan de rand. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bij zeer hete zomerdagen bladverbranding ontstaan.
Hydrangea sargentiana
Hydrangea aspera ssp. sargentiana of fluweelhortensia groeit meestal uit tot een grote struik met een hoogte van 200 tot 250 cm. De wit-lila bloemschermen van Hydrangea aspera ssp. sargentiana verschijnen in de periode juni-juli. De takken van deze fluweelhortensia zijn dik en behaard. Hydrangea aspera ssp. sargentiana staat graag op een plaats in de halfschaduw en op een humeuze tuingrond.
Hydrangea macr. ‘Mme Emile Mouillere’
Hydrangea macrophylla 'Mme Emile Mouilère' is een kleine tot middelgrote compacte bolhortensia.Deze hortensia bloeit van juli tot en met september met puur witte bloembollen die uitloeien met een licht roze gloed. Opmerkelijk is dat de witte bloemen niet snel smetten (bruinkleuren) bij regenval. De bladeren zijn middengroen, ovaal en getand aan de rand. Deze hortensia houdt van ochtendzon en namiddagzon maar kan niet tegen te felle middagzon, dan kan bij zeer hete zomerdagen bladverbranding ontstaan.
Hydrangea macr. ‘Pia’
'Pia' is één van de laagste Boerenhortensia's die om deze reden veel meer gebruikt moest worden. De wat afgevlakte bloemschermen zijn dieproze met een wit hartje. Ook op heel zure gronden, waar de kleur normaal gesproken al gauw naar lila zou gaan, blijft 'Pia' haar kleur houden. De naam stamt van Pia di Tolomei, uit Dante's in Divina Commedia.