Loading the content...
Navigation

Salix helvetica

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Salix purpurea ‘Nana’

INHOUD co. 3l.

Salix purpurea 'Nana', de bittere wilg, is een inheemse plant die in tuinen soms als haagje aangeplant wordt. Als bladverliezende heester wordt Salix purpurea 'Nana' circa 160 tot 200 cm hoog. Salix purpurea 'Nana' heeft een elegant voorkomen. Salix purpurea 'Nana' bloeit in de periode april-mei met mannelijke en vrouwelijke katjes. De katjes zijn 3 tot 4 cm lang waarbij de mannelijke katjes een roodbruine kleur hebben en de vrouwelijke behaard en een geelgroene kleur hebben. Het grijsgroene blad van Salix purpurea 'Nana' is smal lancetvormig en de oortjes, steunblaadjes aan het begin van het bladsteeltje, ontbreken. De middennerf heeft aan de bovenzijde van het blad een lichtere kleur dan de bladschijf. Meestal is het blad tegenoverstaand. In de herfst worden de blaadjes geel. De twijgen zijn roodbruin. De naam bittere wilg ontleend de wilg aan haar bittere smaak. Hierdoor wordt deze wilg niet gegeten door vee.

Quick View

Salix babylonica tortuosa

INHOUD co. 3l.

Salix babylonica 'Tortuosa', ook wel krulwilg of Chinese kronkelwilg genoemd is een middelgrote tot grote bladverliezende boom met een mooie grillige vorm, parapluachtige kroon en spiraalvormige rood tot oranjegeel gekleurde takken. De bladeren zijn eveneens licht spiraalvormig gekruld, lancetvormig, heldergroen aan de bovenkant en geelgroen aan de onderkant. Van april tot mei bloeit deze krulwilg met gele katjes aan korte steeltjes. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw.

Quick View

Salix sach. ‘Golden Sunshine’ (PBR)

INHOUD co. 3l.

Salix sachalinensis 'Golden Sunshine'(PBR) is een Salix variëteit met gele bladeren en is bestand tegen sterk zonlicht. De struik kan 3 tot 5 m hoog worden.

Placeholder Quick View

Salix hastata ‘Wehrhahnii’

INHOUD co. 3l.

Salix hastata 'Wehrhanii' is een laagblijvende wilg.  De plant kunt u goed gebruiken om een afscheiding te maken.  In het vroege voorjaar ontstaan er grote katjes aan de wilg.  De wilg groeit in elke grondsoort en staat het liefst in de zon. Snoeien kunt u dit kleine wilgje eventueel na de bloei.

Quick View

Salix integra ‘Hakuro Nishiki’

INHOUD co. 3l.

Salix integra 'Hakuro Nishiki'ook wel Japanse sierwilg of Japanse treurwilg genoemd is een zeer populaire kleine tot middelgrote bladverliezende struik of boompje met een opgaande vorm en takken in alle richtingen, later treurend, wordt heel vaal op stam aangeboden. De kleine lancetvormige blaadjes zijn roze in de lente en later roomwit groen verkleurend. Van februari tot maart bloeit de Japanse sierwilg met gele katjes. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en prefereert een grond met een neutrale zuurtegraad. De Salix integra'Hakuro Nishiki' is goed winterhard en behoeft weinig onderhoud.

Back to top