Loading the content...
Navigation

Salix purpurea ‘Nana’

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Salix sach. ‘Golden Sunshine’ (PBR)

INHOUD co. 3l.

Salix sachalinensis 'Golden Sunshine'(PBR) is een Salix variëteit met gele bladeren en is bestand tegen sterk zonlicht. De struik kan 3 tot 5 m hoog worden.

Quick View

Salix integra ‘Hakuro Nishiki’

INHOUD co. 3l.

Salix integra 'Hakuro Nishiki'ook wel Japanse sierwilg of Japanse treurwilg genoemd is een zeer populaire kleine tot middelgrote bladverliezende struik of boompje met een opgaande vorm en takken in alle richtingen, later treurend, wordt heel vaal op stam aangeboden. De kleine lancetvormige blaadjes zijn roze in de lente en later roomwit groen verkleurend. Van februari tot maart bloeit de Japanse sierwilg met gele katjes. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en prefereert een grond met een neutrale zuurtegraad. De Salix integra'Hakuro Nishiki' is goed winterhard en behoeft weinig onderhoud.

Placeholder Quick View

Salix hastata ‘Wehrhahnii’

INHOUD co. 3l.

Salix hastata 'Wehrhanii' is een laagblijvende wilg.  De plant kunt u goed gebruiken om een afscheiding te maken.  In het vroege voorjaar ontstaan er grote katjes aan de wilg.  De wilg groeit in elke grondsoort en staat het liefst in de zon. Snoeien kunt u dit kleine wilgje eventueel na de bloei.

Quick View

Salix babylonica tortuosa

INHOUD co. 3l.

Salix babylonica 'Tortuosa', ook wel krulwilg of Chinese kronkelwilg genoemd is een middelgrote tot grote bladverliezende boom met een mooie grillige vorm, parapluachtige kroon en spiraalvormige rood tot oranjegeel gekleurde takken. De bladeren zijn eveneens licht spiraalvormig gekruld, lancetvormig, heldergroen aan de bovenkant en geelgroen aan de onderkant. Van april tot mei bloeit deze krulwilg met gele katjes aan korte steeltjes. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw.

Quick View

Salix helvetica

INHOUD co. 3l.

De Salix Helvetica wordt gekenmerkt door haar zachte zilvergrijs gekleurde blaadjes in het voorjaar. Hij wordt ook wel look-a-like Olive genoemd, omdat de boom grote overeenkomsten vertoond met de olijfboom. Waar de olijfboom echter geen koude temperaturen kan verdragen, is de Salix Helvetica winterhard. Dit maakt hem ook onderdeel van de Patio-Salix reeks: voor indoor en outdoor gebruik.

Back to top