Loading the content...
Navigation

Salix integra ‘Hakuro Nishiki’

< Terug naar de vorige pagina

Gerelateerde Producten

Quick View

Salix purpurea ‘Nana’

INHOUD co. 3l.

Salix purpurea 'Nana', de bittere wilg, is een inheemse plant die in tuinen soms als haagje aangeplant wordt. Als bladverliezende heester wordt Salix purpurea 'Nana' circa 160 tot 200 cm hoog. Salix purpurea 'Nana' heeft een elegant voorkomen. Salix purpurea 'Nana' bloeit in de periode april-mei met mannelijke en vrouwelijke katjes. De katjes zijn 3 tot 4 cm lang waarbij de mannelijke katjes een roodbruine kleur hebben en de vrouwelijke behaard en een geelgroene kleur hebben. Het grijsgroene blad van Salix purpurea 'Nana' is smal lancetvormig en de oortjes, steunblaadjes aan het begin van het bladsteeltje, ontbreken. De middennerf heeft aan de bovenzijde van het blad een lichtere kleur dan de bladschijf. Meestal is het blad tegenoverstaand. In de herfst worden de blaadjes geel. De twijgen zijn roodbruin. De naam bittere wilg ontleend de wilg aan haar bittere smaak. Hierdoor wordt deze wilg niet gegeten door vee.

Placeholder Quick View

Salix hastata ‘Wehrhahnii’

INHOUD co. 3l.

Salix hastata 'Wehrhanii' is een laagblijvende wilg.  De plant kunt u goed gebruiken om een afscheiding te maken.  In het vroege voorjaar ontstaan er grote katjes aan de wilg.  De wilg groeit in elke grondsoort en staat het liefst in de zon. Snoeien kunt u dit kleine wilgje eventueel na de bloei.

Quick View

Salix helvetica

INHOUD co. 3l.

De Salix Helvetica wordt gekenmerkt door haar zachte zilvergrijs gekleurde blaadjes in het voorjaar. Hij wordt ook wel look-a-like Olive genoemd, omdat de boom grote overeenkomsten vertoond met de olijfboom. Waar de olijfboom echter geen koude temperaturen kan verdragen, is de Salix Helvetica winterhard. Dit maakt hem ook onderdeel van de Patio-Salix reeks: voor indoor en outdoor gebruik.

Quick View

Salix sach. ‘Golden Sunshine’ (PBR)

INHOUD co. 3l.

Salix sachalinensis 'Golden Sunshine'(PBR) is een Salix variëteit met gele bladeren en is bestand tegen sterk zonlicht. De struik kan 3 tot 5 m hoog worden.

Quick View

Salix babylonica tortuosa

INHOUD co. 3l.

Salix babylonica 'Tortuosa', ook wel krulwilg of Chinese kronkelwilg genoemd is een middelgrote tot grote bladverliezende boom met een mooie grillige vorm, parapluachtige kroon en spiraalvormige rood tot oranjegeel gekleurde takken. De bladeren zijn eveneens licht spiraalvormig gekruld, lancetvormig, heldergroen aan de bovenkant en geelgroen aan de onderkant. Van april tot mei bloeit deze krulwilg met gele katjes aan korte steeltjes. Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw.

Back to top